Tom Yum Koong (Rejesuppe med krydderi)
Ingredienser
- 300 g Flodrejer, skallede
- 300 g Østershatte, renset
- 3-4 Schalotteløg, smadrede
- 3-4 Citrongræs, smadrede og skåret i 5 cm stykker
- 3-4 Galanga, skiver
- 8-9 Kaffir limeblade, revet
- 2 spsk. Stødte chili
- 50 g Tamarind
- 3 spsk. Chiliolie
- 2 spsk. Fiskesauce
Sådan laver du det
-
Bring vandet i kog, og tilsæt skalotteløg, citrongræs, kaffir limeblade og tamarind. Brug bagsiden af en ske til at smadre tamarinden mod gryden, så den opløses.
-
Når det koger, tilsæt østershattene. Smag til med fiskesauce.
-
Lad det koge op igen. Tilsæt flodrejerne og den stødte chili, og smag til. Før du slukker for varmen, tilsæt chiliolien og rør rundt, så den opløses. Velbekomme!